Het eerste en enige, unieke recept dat echt werkt voor de Australian Cobberdog en alle soorten Labradoodle!
Met dank aan Pauline van 't Morgenland die deze geweldige koudgeperste brok heeft samengesteld en mij gevraagd heeft om verkooppunt te zijn voor Nederland waar ik enorm trots op ben.

 

Totaal bevat deze natuurvoeding 42% vlees (KONIJN, ZALM en PENS)

 Klik op de foto voor alle productinformatie.

 

De gestoomde vleesvarianten en snacks zijn bijna klaar en in februari 2022 te verkrijgen!

 

Omdat een hond moet wennen aan voeding hebben wij geen proefzakjes beschikbaar!

 

**Het is mogelijk om een Ferplast voerton bij deze brokken te bestellen waar het droogvoer optimaal bewaard kan worden. De deksel en de emmer zijn voorzien van een afsluitstrip. Zo kan het voer droog en vooral lang bewaard worden en worden geurtjes vermeden. De deksels worden in assorti geleverd, hierdoor is er geen kleurkeuze mogelijk.**

 

* Specifiek voor de Australian Cobberdog en alle soorten Labradoodle

* Natuurlijk

* Smakelijk

 

Over deze natuurvoeding

Deze natuurlijke, koudgeperste, zeer smakelijke, premium hondenvoeding werd met passie en liefde, specifiek ontwikkeld voor de Australian Cobberdog en alle soorten Labradoodle. De voeding is tot maximaal 60 graden Celicius verhit, waardoor alle goede bactieren in leven blijven.

Van ‘t Morgenland hondenvoeding is kleur- en geurstoffen vrij, bevat geen smaakstoffen, is geheel natuurlijk en bereid met hoogwaardige ingrediënten. De combinaties van de toegevoegde kruiden, zorgen voor een uitstekende balans tussen lichaam en geest en helpen vachtproblemen en/of voorkomende klachten te minimaliseren dan wel te voorkomen.

Hieronder zie je alvast de samenstelling/het recept en de ingrediënten van deze uitgebalanceerde, natuurlijke hondenvoeding die tevens vrij is van tarwegluten en van smaak, kleur-, en geurstoffen. We hebben nergens op bespaard en alleen de beste, hoogwaardige ingredienten/grondstoffen gebruikt.

Deze hondenvoeding is specifiek samengesteld voor de Australian Cobberdog en alle soorten Labradoodle. Gevoeligheden die zich soms voordoen, bij een klein percentage, die we preventief wilenl aanpakken met deze voeding zijn: gewicht verliezen, selectieve eters, gevoelig voor allergieën en oorontstekingen (bij de eerste generaties, generaties van nu, hebben dat bijna niet meer), ondersteuning naar gewrichten en vacht, emotioneel gevoelige honden.

De rauwe-, en gestoomde vleesvarianten zijn in ontwikkeling en bevatten hetzelfde recept.

Ingrediënten

Konijn, zalm en pens, havermout gekookt, mais, gekookt, zoete aardappel, johannesbrood, dierlijk vet, kokosolie, tapioca gekookt, pens, ei (gedroogd), mono calciumfosfaat, zalmolie, Zeewier, Citroenmelisse, Duindoornbes, framboos, blauwe bes, hazelnoot, spirulina, kaneel, zoethout, glucosamine, chondroïtine, probiotica, vitaminen.

Wat doen de ingrediënten?

 1. Konijn en zalm (samen 40%) Zeer weinig allergieën gekend voor deze 2 producten. Het zijn licht verteerbare eiwittenbronnen die veel goed doen voor de vacht, de huid en de algehele vitaliteit. Zalm en konijn zijn tegenwoordig vrij dure eiwittenbronnen die niet vaak voorkomen in hondenvoedingen. In andere voedingen wordt voor de doelgroepen vaak lam en kippenmeel gebruikt. Konijn is tegenwoordig erg duur per eenheid.
 2. Pens (2%): vinden de meeste honden heel smakelijk. Bevat de Lactobacillis Acidophilus bacterie, die probiotisch werkt en een zeer goede invloed op de darmflora heeft. Door lage verhitting (koudgeperst) blijft deze bacterie in leven.
 3. Havermout: zeer goede bron van functionele vezels. Gezond voor mens maar zeker ook voor honden. De vezels noemen we beta glucanen en ondersteunen de immuniteit en darmflora.
 4. Gekookte mais: mais is een belangrijke energieleverancier en zorgt voor een goede conformatie. Mais gaat het gewicht verliezen sterk beperken.
 5. Zoete aardappel is een bron van beta caroteen (vit A) en bevat meer antioxidanten dan een gewone aardappel.
 6. Johannesbrood: helpt bij reflux, diarree en de spijsvertering.
 7. Dierlijk vet: goede smakelijke vetbron.
 8. Kokosolie: werkt door het laurinezuur antibacterieel.
 9. Tapiocia: een wortel met goede vezels.
 10. Ei: goede aminozuursamenstelling.
 11. Monocalciumfosfaat: een bron van calcium en fosfor om de verhouding calcium fosfor in de voeding te optimaliseren.
 12. Zalmolie: belangrijk voor de vacht, immuniteit en gewrichten.
 13. Zeewier: rijk aan mineralen en sporenelementen.
 14. Citroenmelisse: ontspannende werking op lichaam en hoofd, brengt rust.
 15. Duindoornbes, framboos, blauwe bes, hazelnoot: rijk aan natuurlijke antioxidanten.
 16. Spirulina: een zeewier dat ook rijk is aan mineralen én de pigmentatie ondersteunt.
 17. Kaneel: ondersteunt de bloedsuikerspiegel en werkt antibacterieel.
 18. Zoethout: ondersteunt de beschermlaag van maag en darmen, maar mag alleen in een lage dosering worden aangeboden, zodat het niet bloeddruk-verhogend zal werken.
 19. Glucosamine & chondroitine: uit de groenlipmossel: ondersteunt de gewrichten.
 20. Probiotica: belangrijk voor de darmflora, de darmwand en de immuniteit.

Analytische bestanddelen

 • Ruw Eiwit: 22%
 • R VET: 14%
 • Ruwe Celstof: 2,98%
 • Ruwe as: 7,12%
 • Ca: 1,2%
 • P: 0,95%

Vitaminen en mineralen in goed opneembare vorm

Dosering

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het aanbieden van “Leeftijdsgerichte voeding” (pup, junior en adult) eigenlijk overbodig is. Ook in het wild eten pups hetzelfde als de ouderdieren, alleen hebben ze er wat meer van nodig. Pup-voeding is vaak zelfs duurder dan voeding voor adults. Een kwalitatief goede, uitgebalanceerde voeding met de juiste ingrediënten, voldoet voor alle leeftijden. Pups krijgen natuurlijk wel een hogere dosering van dezelfde voeding.

Ondanks deze wetenschap gaan we het de klant toch makkelijker maken en komen we in het nieuwe jaar met pupvoeding die helemaal afgestemd is op de pup en de zogende teef.

Verpakking

Bruine 3-laags papieren (biologisch afbreekbare) zakken van 15 kg. De binnenkant bevat een vetvrije laag, zodat er geen plekken van vet op de zakken komen.
De zakken worden geseald en met de hand toegenaaid, heel natuurlijk om te zien. Ik heb niet gekozen voor glimmende, commerciële zakken. Dat vond ik niet passen bij mijn opvattingen, maar zeker ook niet bij deze rijke, uitgebalanceerde voeding, waarvoor alleen de beste toevoegingen zijn gebruikt. Ik wilde het heel natuurlijk houden. Als je bedenkt dat voor deze voeding konijn en zalm is gebruikt (die beiden voor nul allergieën zorgen en ze juist voorkomen) bijzondere kruiden, zeewieren, groenlipmossel etc. kan ik wel zeggen dat ik, met mijn voeding bestemd voor een specifiek ras, goed kan concurreren met Acana en Orijen die deze bijzondere samenstelling nog niet in hun selectie hebben.
Konijn, zalm, hert en pens zijn, behalve dat ze zeer goed werken voor hypoallergene honden, ook best kostbaar voor een uitgebalanceerde, specifieke hondenvoeding. Je komt deze soorten vlees dan ook bijna nooit tegen in een goede hondenbrok. Dat, in samenwerking met de Herbs en de speciale toevoegingen zoals in het recept omschreven, maken deze nieuwe voeding werkzaam en uniek.

Prijsvergelijken met andere specifieke hondenvoeding, maar dan van 8 tot 12 kilogram:

 • Specific Allergen Management plus COD 12 kilogram, prijs €93,95
 • Specific Digestive Support CID, 12 kilogram € 78, 50
 • Royal Canin Analgenic Hond, 8 kilogram € 65
 • Hills Food Senitives, 10 kilogram € 65,95
 • Orijen Fit & Trim 11,4 kilogram € 92,95
 • Renske Lam en rijst 12 kilogram € 71,09

Note: bovenstaande prijsvoorbeelden (exclusief BTW) van specifieke voorbeelden voedingen waarmee ik wil concurreren, zijn niet op het ras afgestemd. Mijn voeding is dat wel! Bovenstaande prijzen van concurrenten zijn ook niet gebaseerd op 15 kilogram, maar op een gewicht van 8 tot 12 kilogram. Het vleespercentage in mijn voeding is 42%, ook daar zit ik bovengemiddeld. Bovendien is de voeding niet tot 80 Graden verhit, maar van 30 tot maximaal 60 graden. Het is immers een koudgeperste brok. Goede bacteriën blijven daarom behouden. In prijsverhouding is mijn voeding dan niet alleen veel goedkoper, maar ook veel beter!